Julkaistu Jätä kommentti

raaka-aineen hinta nousussa

Metsäteollisuuden tuotteiden hyvä kysyntä näkyy meidän kannalta valitettavasti siinä että raaka-aineen hinta on nousussa https://www.metsalehti.fi/puunhinta/puunhinta/. Tilastot ovat hieman jäljessä, mutta käytännössä ostopuun hinta on noussut syksyn mittaan n. 10 %. Raaka-aineen hinnalla on erittäin voimakas vaikutus polttopuun tuotantokustannuksiin; polttopuu on kuitenkin melko matalan jalostusasteen tuote. Joudumme tässä kohtaa vuotta sisällyttämään osan kohonneista tuotantokustannuksista tuotteiden hintaan, jotta voimme turvata toiminnan jatkuvuuden. Korotus merkitsee puulämmittäjälle n. 2 % korotusta, joten suurista summista ei kuitenkaan ole kyse; keskiverto puulämmittäjälle tämä merkitsee n. 5€ vuotuista kustannusta.

Seuraamme tiiviisti raaka-aineen hintakehitystä ja pyrimme samalla löytämään keinoja joilla voisimme saada aikaan säästöjä tuotantokustannuksissa.

PÄIVITYS 27.8 – Puun hintatiedot ovat päivittyneet (linkki yllä). Hintakehitys näyttää toistaiseksi tasaantuneen.

PÄIVITYS 3.2.2019 – Raaka-aineen hintataso on noin 12 % korkeampi vuodentakaiseen verrattuna. Tämä näkyy valitettavasti n. 4-5 % korotuksena valmiin polttopuun hinnassa.

Vastaa