Julkaistu Jätä kommentti

kuivaa klapia

Olemme viimeisen 20 vuoden aikana kuivanneet klapia monella tapaa. On tehty pinoja, aumoja, pinon ja auman yhdistelmiä. On myös kokeiltu puulaatikoita ja liki sadan kuution betoniverkkohäkkiä. Unohtamatta tietenkään varsin suosittuja klapisäkkejä (suursäkkejä). Yksikään näistä menetelmistä ei ole enää aktiivisesti käytössämme. Nykyisellään käytämme menetelmää joka perustuu kahden irtokuution verkkohäkkeihin. Tämä menetelmä vaatii hieman enemmän vaivannäköä, mutta kokemuksen perusteella se tuottaa erittäin tasalaatuista ja kuivaa klapia. Mielestämme luonnonkuivausta ei enää tämän paremmin voi tehdä.

Tosiasia kuitenkin on että luonnonkuivaus on luonnosta, eli säästä riippuvaista puuhaa. Tämän ongelman poistamiseksi käytössämme on automatisoitu lämpökuivuri joka tuottaa kuivaa klapia säästä riippumatta. Viime vuosien sateiset kesät yhdistettynä leutoihin syksyihin ovatkin tehneet lämpökuivurista täysin korvaamattoman työkalun.

Vuosi 2020 on ollut monessa mielessä poikkeava, mutta näissäkin olosuhteissa olemme pyrkineet panostamaan tuotannon kehittämiseen. Rakennamme tällä hetkellä esimerkiksi uutta lämpökuivuria jossa yhdistyy monia uusia ideoita.

Vastaa